fbpx

WEBSITE BOUWEN

WordPress is één van de populairste websitebouwers die gekend staat om zijn flexibiliteit, SEO-mogelijkheden en schaalbaarheid. WordPress.org is een gratis ‘open source software’ die je kan installeren op jouw domeinnaam. Zo kan je (bijna) alles aanpassen op voorwaarde dat
je zelf de systemen onderhoudt. Belangrijk is dat je aan de slag gaat met wordpress.org (niet wordpress.com). Zo ben je eigenaar van jouw eigen website.

Een WordPress-builder gebruik je om jouw websitepagina’s sneller te bouwen en vlotter vorm te geven. Je installeert jouw gekozen builder door een plug-in toe te voegen of met een thema aan de slag te gaan dat deze builder gebruikt. Er zijn heel veel WordPress-builders, maar dit zijn onze favorieten: Elementor, Divi en Gutenberg. Voor elk wat wils dus

Website van de tool: www.wordpress.org

Squarespace is een systeem waarbij je jouw website kan bouwen binnen een ‘gesloten source’. Squarespace bepaalt dus wat je wel en niet kan bewerken. In ruil onderhouden zij zelf alle systemen (en bijhorende updates).

Website van de tool: www.squarespace.com

Wix is een systeem waarmee je jouw website bouwt binnen een ‘gesloten format’. Wix bepaalt dus wat je wel en niet kan bewerken. In ruil onderhouden zij wel zelf alle systemen (en  bijhorende updates)

Website van de tool: www.wix.com

Phoenix is een systeem waarmee je jouw website kan bouwen binnen een ‘gesloten format’. Phoenix bepaalt dus wat je wel en niet kan bewerken. In ruil onderhouden zij zelf alle systemen (en bijhorende updates). Je hebt weinig technische kennis nodig om aan de slag te gaan.

Website van de tool: www.phoenixsite.nl 

Zet de theorie om in de praktijk & ga aan de slag met de stap-voor-stap tutorial video's van Tool Tank 👇