fbpx

handige business tools

Google is meer dan een zoekconsole. Google beschikt namelijk over een aantal (gratis of betalende) tools die je helpen bij het ondernemen. Zoals bv. Google Formulieren waarmee je gratis enquetes kan creëren of Google Drive waar je documenten en bestanden online kan bewaren. Met Google Meet organiseer je online meetings. Dankzij Google Bedrijfsprofiel kan je gratis jouw eigen bedrijf op Google beheren.

Website van de tool: www.google.be

Slack is een online communicatietool die het samenwerken met een team vergemakkelijkt. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt als zakelijke chatapp. Doordat je verschillende kanalen kan creëren (over bv. een specifiek thema), blijf je het overzicht behouden.

Website van de tool: www.slack.com

Canva is een online grafisch ontwerpplatform waarmee je visuals kan ontwerpen voor jouw sociale media, presentaties, posters, video’s, logo’s, bedankkaartjes, posters … Het heeft de unieke mogelijkheid om aan de slag te gaan met zowel tekst, beeldmateriaal, video, geluid als opnames.

Website van de tool: www.canva.com

Spark Mail is een programma dat jou helpt focussen op de belangrijke e-mails. Waardoor je verschillende inboxen kan beheren op één plek. Door middel van categorieën kan je onderverdelingen maken en jouw mails behandelen volgens prioriteit. Naast prioriteiten kan je ook shortcuts instellen en swipes instellen om op de gsm-applicatie van Spark om het gebruik
nog meer te personaliseren.

Website van de tool: www.sparkmailapp.com

ChatGPT is een krachtige chattool die ontwikkeld is op basis van OpenAI. De mogelijkheden zijn eindeloos en zullen enkel nog uitbreiden. Als ondernemer kan je deze tool inzetten (afhankelijk van jouw bedrijf) voor bv. content- creatie, het bedenken van namen voor jouw nieuwe product of dienst, het opmaken van planningen … ChatGPT werkt op basis van ‘prompts’. Op basis van vragen die je stelt en de informatie die je bezorgt, gaat de tool voor jou aan de slag.

Website van de tool: www.chat.openai.com

Zet de theorie om in de praktijk & ga aan de slag met de stap-voor-stap tutorial video's van Tool Tank 👇