fbpx

verklarende woordenlijst

Facturatie-listing

Met facturatie-listing wordt bedoeld de individuele listings per factuursysteem die je kan doorsturen naar je boekhouder. Hiermee wordt niet gesuggerreerd naar de btw-listing. 

Het kan zijn doordat je inkomsten hebt via verschillende kanalen of tools dat je ‘gedwongen’ wordt om met verschillende systemen voor je facturatie te werken zonder je dit wil. 

Met Tool Tank en de Tool Tank Cards willen we zoveel mogelijk trachten om slechts 1 listing door te sturen naar de boekhouder en niet meerdere. Maar soms kunnen we niet anders. Met een listing wordt er letterlijk bedoeld: de opsomming van je facturen in 1 opeenvolgende lijst; TT23 001, TT23 002, TT23 003, …

Pakbonnen

Een pakbon is letterlijk een document dat je afdrukt en mee gaat verzenden met je producten die je verzendt via de post. Hier staat alle informatie op omtrent het product, de verzending en etc. 

Pakbonnen zijn noodzakelijk wanneer je aan de slag gaat met producten te verzenden binnen je bedrijf. Dit document steek je mee in de doos. 

Verzendlabels

Verzendlabels is een label; meestal een etiket (sticker) die je op je verzenddoos kleeft. Hierop staan de gegevens op het verzendpunt (Bpost, PostNL, …) en het adres van de ontvanger. Op het etiket staat alle informatie die nodig is voor een pakket te bezorgen op het juiste adres. 

Shortcode

Een shortcode is een term die gebruikt wordt bij het bouwen van je website, webshop, e-mailmarketing, … Het is een stukje tekst dat ingesloten is, tussen haakjes. Bijvoorbeeld: . Door deze shortcode in de juiste tool in te geven kan je een korte link maken naar bijv. een bouwelement voor je website of de verwijzing naar een Convertkit invulformulier. 

Google Chrome extensie

Een Google Chrome extensie, is letterlijk een extra snelkoppeling dat je op je tabblad kan zetten wanneer je gebruik maakt van Google Chrome. Dit is enkel en alleen te gebruiken bij Google Chrome. Ontdek op de website van Google Webstore welke (meestal gratis) extensies je kan gebruiken voor jouw onderneming. 

Is er een term die nog steeds niet duidelijk is voor jou? Stuur ons team een mail en dan helpen we je met veel plezier verder. 

Zet de theorie om in de praktijk & ga aan de slag met de stap-voor-stap tutorial video's van Tool Tank 👇